Sukadelappen – makkelijk recept

Sukadelappen – makkelijk recept

Sukadelappen – makkelijk recept

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

120

Ingrediënten

600 gram sukadelappen
6 kruidnagels
3 blaadjes laurier
3 teentjes knoflook
2 eetlepels Jus poeder (bv van knor)
400 ml water
Boter
Peper & zout

Bereiden

1. Laat de sukadelappen op kamertemperatuur komen.
2. Breng ze daarna op smaak met peper en zout en bak ze kort aan beide kanten bruin in een grote hapjespan o.i.d. (met deksel).
3. Mix de jus poeder met het water en voeg dit toe aan de pan.
4. Voeg direct daarna de kruidnagels, blaadjes laurier en hele teentjes knoflook toe.
5. Laat het geheel daarna de komende 120 minuten sudderen en draai om de 15-20 minuten het vlees om.

Tip: Maak dit gerecht op zaterdag klaar, laat het daarna afkoelen en plaats het in de koelkast. De smaak trekt er dan pas echt goed in. Op zondag hoeft het alleen opnieuw verwarmd te worden (max 15 min).
Bron/inzender: Mathieu

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus